Wyposażenie dla sklepu odzieżowego-gdzie zamówić

sklep4.jpg

Wyposażenie dla sklepu spożywczego i wyposażenie magazynów gastronomicznych jest dość podobne. Z tą różnicą, że w sklepie spożywczym półki i meble powinny być po prostu ładne, aby sklep podobał się klientom. W magazynie można z tego w pełni zrezygnować i postawić na efektywność.

W obu wypadkach na wyposażenie składać będą się otwarte regały na towary suche typu mąki, cukier a także napoje – tu regały muszą być a dodatkowo wzmocnione. Oprócz tego potrzebne będą również chłodziarki i zamrażarki. W sklepie lady chłodnicze, zwłaszcza, gdy sklep jest samoobsługowy, mają przeszklone drzwi i są bardzo dobrze oświetlone. Powinniśmy wyposażyć pomieszczenie magazynowe w niezbędne, najczęściej wysokie aż do sufitu, półki i regały (zwykle metalowe), regały chłodnicze a także szafy, w których p rzechowywana jest żywność w bardzo niskiej temperaturze, czyli głęboko mrożona. Nie może również w nim zabraknąć tradycyjnych w funkcji, ale bardzo dużych lodówek a także zamrażarek na drobną żywność, przykładowo. lody. Dla produktów które wymagają niskiej temperatury konieczne jest zachowanie jej także w czasie transportu do magazynu a potem z magazynu do sklepu. W dziale magazynowym nie powinno zabraknąć też palet i regałów, na których mogą być przechowywane. Istnieje szereg przepisów, które mówią o tym, jakie regały przeznaczone są do przechowywania żywności i jakie zasady czystości i higieny muszą być zachowanie na terenie takiego magazynu. Przepisy te są bardzo restrykcyjne, niemniej jednak dzięki nim żywność zachowuje świeżość i nie niszczy się.
Źródło: regały chłodnicze.

Reklama